Dagsorden

13. mødedag, tirsdag den 7. maj 2024, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 130
Henvist til Familie- og Sundhedsudvalget

Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, at udarbejde redegørelse af lovgivningen og kommunens administration konsekvenser for erhvervsfiskere og fangers mulighed for at få ydet offentlig hjælp.
Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen Jensen, Siumut

Imm./pkt.: 155
Henvist til Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget

Ændringsforslag til 1. beh. fremsat af Naalakkersuisut

Imm./pkt.: 57
Henvist til Kultur-, Uddannelse-, Forskning- og Kirkeudvalget

Ændringsforslag til 1. beh. fremsat af Naalakkersuisut og Siumut
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges om at undersøge muligheden for at gøre solhvervsdagen til en halv fridag. Undersøgelsen skal indeholde om hvordan solhvervsdagen kan gøres til en halv fridag og hvilke økonomiske konsekvenser dette vil afstedkomme. Undersøgelsen skal fremlægges under FM 2025.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 101
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at indføre regler, der gør det muligt for studerende på erhvervsuddannelser og videregående uddannelser at gå til reeksamen med henblik på at forbedre en karakter.
Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 48
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at revidere Landstingslov om Grønlands Naturinstitut, således at fangeres og fiskeres viden om fangstdyr og fisk bruges i forskning og i vurderingerne. Den nye lov skal fremsættes til FM 2025.
Medlem af Inatsisartut Mikivsuk Thomassen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 59
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi kan yde støtte til filmfolk og skuespillere fra vores land, således at de får mulighed for at deltage til fremvisning af deres film i udlandet.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 80
Forslag til forespørgselsdebat om de overordnede principper i Inatsisartutlov om valg til Inatsisartut, herunder metode til fordeling af mandater, antal Inatsisartutmedlemmer samt hvorledes vi kan sikre bred repræsentation fra landet, med kredsmandater fra de gamle 17 kommuner før kommunesammenlægningerne, og ud fra bystørrelse.
Medlem af Inatsisartut Jens NapãtôK´, Naleraq

Imm./pkt.: 103
Forslag til forespørgselsdebat om, hvilke tiltag vi kan tage for at sikre bedre rådgivning om forældreskab og ansvar med henblik på at højne sandsynligheden for at flere forældre kan tage vare på egne børn og dermed nedbringe antallet af anbringelser
Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 62
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan fremme af kunst, som fag i folkeskolen, kan gøre folkeskolen mere interessant og højne elevernes kompetencer, samt forbedre resultaterne. Endvidere, hvordan folkeskolen i større grad kan benytte udøvende kunstnere i undervisningen.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit