1. næstformanden for Inatsisartut Kristian Jeremiassen har den 10. juli 2023 tildelt Nersornaat i sølv til Isak Hansen

10.07.2023

1. næstformanden for Inatsisartut Kristian Jeremiassen har ved en højtidelig begivenhed i Hotel Disko Island i Qeqertarsuaq den 10. juli 2023, tildelt Nersornaat i sølv til Isak Hansen.


Isak Hansen modtog Nersornaat i sølv for at have udvist, gennem et langt arbejdsliv, stort politisk engagement i sit lokalsamfund samt for at have været talerør for arbejdernes levevilkår.


1. næstformanden for Inatsisartut, fremhævede blandt andet i sin tale for Isak Hansen:


Formandskabet for Inatsisartut tildeler dig Nersornaat i sølv, fordi du gennem et langt arbejdsliv har udvist stort politisk engagement i dit lokalsamfund Qeqertarsuaq og har været talerør for arbejdernes levevilkår.

Dette bevidnes ved, at du allerede i 2020 modtog Dronningens fortjenstmedalje for 40 års tjeneste i det offentlige og i 2021 modtog du SIKs opmuntringspris fra Ôdâq Olsens mindefond for din 40 års medlemskab af SIKs lokalafdeling. Dette vidner om dit lange arbejdsliv og hvor du også har været på arbejdsmarkedet et godt stykke tid efter den officielle pensionsalder.
Du startede dit arbejdsliv allerede som 17 årig som besætningsmedlem på rejetrawlere og med indhandling i Qeqertarsuaq. Efter flere år i dette erhverv, fik du taget dig en skipper uddannelse af første grad i 1970-erne. Din uddannelse førte dig til andre spændende opgaver på havet, hvor du af flere omgange har været med til at sejle skibe fra Danmark til Grønland. Det er en bedrift i sig selv.

Du var også medlem af kommunalbestyrelsen i tidligere Qeqertarsuaq Kommune, fra 1985 og hvor du blev valgt som 1. viceborgmester efter kommunalvalget i april 1989 for Inuit Ataqatigiit. Dette var fra en nyere tid i den moderne grønlandske historie efter hjemmestyrets indførelse, hvor der var gået 6 år siden mellem kommunalvalgene i 1983 og 1989.

 

Du var også ansat i Nukissiorfiit i Qeqertarsuaq fra 1980 og frem til din pension.

 

Dit arbejdsliv og den hæder der er tildelt dig, vidner om dit lange arbejdslivs forankring i dit lokalsamfund og at du har bidraget positivt både på dine arbejdspladser og til fællesskabet lokalt - både politisk og arbejdsmæssigt.”

 

 

På Formandskabets vegne
Kristian Jeremiassen
1. Næstformand for Inatsisartut