Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsens møde med Arktisk Kommandos Generalmajor Søren Andersen

20.11.2023

Formanden for Inatsisartut har den 20. november haft besøg af Generalmajor Søren Andersen fra Arktisk Kommando.


Formanden for Inatsisartut og Generalmajoren udvekslede gensidig orientering, omkring forskellige forhold indenfor det politiske arbejde og Arktisk Kommandos virke.

 

 


Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen udtaler således:


Det er en stor glæde, at få genetableret kontakten til Arktisk Kommando og ikke mindst til den nye Generalmajor, som oplyste om de mange gode initiativer, som Arktisk Kommando varetager på vegne af civilsamfundet. Ligesom det var både oplysende og interessant at høre om, de mange gode og forskelligartede initiativer, som er iværksat under Arktisk Kommando, herunder uddannelsestiltaget med en arktisk basisuddannelse og ikke mindst iværksættelsen af Grønlands Vogtere.


Det var også vigtigt, at kunne viderebringe en stor tak til Arktisk Kommando, for deres seneste store eftersøgningsaktion i Diskobugten og som vi alle har været vidner til. Det var derfor en passende lejlighed og på vegne af det grønlandske folk, at sende en stor tak til kommandoen, for deres aldrig svigtende hjælp og engagement, i det civile beredskab. Et vigtigt beredskab der sker i et godt samarbejde med politiet.