Landstingets Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg til konference om sikkerhedspolitik i Nordatlanten

01.12.2006

Landstingets Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg til konference om sikkerhedspolitik i Nordatlanten

 

Landstingets Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg er inviteret til en konference om sikkerheden i Nordatlanten ¿From Ice to Fire¿. Konferencen vil blive afholdt i Landstingssalen på Christiansborg tirsdag d. 5. december 2006. Den arrangeres af den Nordatlantiske Gruppe og skal sætte fokus på den sikkerhedspolitiske udvikling i de nordatlantiske regioner.

 

Formålet med konferencen er at sætte aktuelle faktorer ind i en sammenhæng, der kan belyse den fremtidige udvikling i Nordatlanten. I de nordatlantiske regioner lukkes store dele af de nordatlantiske baser og radarsystemer ned, i takt med at fronterne fra den kolde krig tør op. Samtidig sker en række ændringer i det arktiske område, der kan få konsekvenser også for de sikkerhedsmæssige forhold i området, herunder de klimatiske ændringer, nye fund af olie og lignende naturressourcer. Begge dele faktorer, der udløser farer for nye trusler og magtkampe såvel som behov for ny sikkerhed og beskyttelse.

 

Hovedtaleren er Forsvarsminister Søren Gade, som bliver fulgt af ambassadørerne i Danmark fra USA, Rusland, Norge og Island samt af lederne af hjemmestyreregeringerne i Færøerne og Grønland. Medlemmerne af Færøernes og Islands udenrigspolitiske udvalg samt regeringernes repræsentanter er ligeledes inviteret til konferencen.

 

Program er vedlagt. For yderligere information ¿ kontakt udvalgets formand Lars-Emil Johansen på telefon: +299 55 19 15 eller +45 40 17 50 05.

 

 

 

Med venlig hilsen,

 

 

Lars-Emil Johansen

Udvalgsformand