Pressemeddelelse 17.06.2024

17.06.2024

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen har været på parlamentsbesøg i Island i perioden 12.-14. juni 2024

 

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen har besøgt sin kollega, Islands parlamentsformand, Birgir Ármannsson i Altinghi den 12. juni.

 

Under samme rejse har formanden for Inatsisartut besøgt Islands Statsminister Bjarni Benediktsson og Udenrigsministeren. 

 

Formålet med rejsen var, at komme i tættere dialog med nabolandets politikere. Der blev blandt andet udvekslet informationer om det aktuelle parlamentariske arbejde i Grønland og i Island.

 

Under møderne blev der drøftet Grønlands aktuelle politisk status med hensyn til turismeudvikling, aktuelle emner der blev drøftet under forårssamlingen og forventninger til de nye atlantlufhavne, hvoraf Nuuk Lufthavn åbner til november.

 

Det har været vigtigt for Formanden for Inatsisartut at styrke de tætte relationer og samarbejde med islandske politikere og den parlamentariske dialog med Island.

 

Formanden holdt desuden et bilateralt møde med den islandske Nordisk Råds formand Bryndís Haraldsdóttir. Nordisk Råd afholder næste session i uge 44 i Reykjavik.

 

Formanden for Inatsisartut blev endvidere inviteret til at besøge Grindavik området og hvor den vulkanske aktivitet senest har været meget aktiv med store følger for lokalbefolkningen.

 

Grindavik har haft omkring 3.500 indbyggere, hvor alle efter vulkanudbruddene er blevet evakueret til andre byer for at sikre befolkningens sikkerhed.

 

Det var en speciel oplevelse for Mimi Karlsen, at opleve den evakuerede by.

 

 

 

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen sammen med Altingets formand Birgir Ármannsson

Islands Statsminister Bjarni Benediktsson og Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen

 

 

Islands Udenrigsminister Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir og Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen

 

 

Altingsmedlem Steinunn Þóra Árnadóttir (til venstre), Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen (midten) og Nordisk Råds formand Bryndís Haraldsdóttir (til højre)