Pressemeddelelse 24.06.2024

24.06.2024

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen har den 24. juni 2024 tildelt Nersornaat i sølv til Birthe Jensen i Qaanaaq

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen, har ved en højtidelig begivenhed på tidligere kommunalbestyrelsesmødelokale tildelt Nersornaat til Birthe Jensen i Qaanaaq.

Birthe Jensen modtog Nersornaat i sølv for at have drevet et lokalt hotel i mange år sammen med sin mand og for at have været formand for Red Barnet i 10 år og har gennem dette arbejde haft et særligt fokus på forebyggelsesarbejdet overfor unge mennesker samt for at have fungeret som jordemoder gennem mange år.

Formanden for Inatsisartut fremhævede blandt andet i sin tale for Birthe Jensen:

Formandskabet for Inatsisartut tildeler dig Nersornaat i sølv, fordi du gennem mange år har drevet et lokalt hotel med din mand og som har bidraget til arbejdspladser for mange borgere gennem tiderne i jeres hjemby. Ligesom du har været formand for Red barnet i 10 år og har gennem dette arbejde haft et særligt fokus på forebyggelsesarbejdet overfor unge mennesker og som du har varetaget ved siden af hoteldriften. Herudover har du også haft det store ansvar at fungere som jordemoder gennem mange år. 

Hotellet var således et meget vigtigt og nødvendigt aktiv for byen og nu hvor det ikke længere har åbent, kan vi alle mærke det, når vi gæster byen. Jeres livsværk måtte således lukke efter corona pandemien og vi mærker alle konsekvensen af dette i dag, når vi gæster byen og når vi skal finde både logi og forplejning. Vi mangler ganske enkelt dette hotel.

I har med jeres hoteldrift bidraget til et helt væsentligt erhverv i lokalsamfundet og været et vigtigt sted for gæster og ikke mindst turisterne.

Du er også kendt af dine landsmænd for dit store arbejde som sundhedsmedhjælper og hvor du gennem dette arbejde også har fungeret som jordemoder og varetaget dette vigtige arbejde i såvel byen, som i de mindre bosteder i omegnen. Og her skal vi huske de enorme afstande, der er mellem byen og bostederne.

Du har en stor agtelse i dit lokalsamfund og bidrager til at skabe glæde for dine medborgere hos både unge og gamle.

Formandskabet har i deres indstilling af dig til Nersornaat, lagt stor vægt på, at du har bidraget positivt og konstruktivt til dit lokalsamfund. På denne måde, bidrager du til at skabe glæde og gavn for andre i lokalsamfundet og som har ligget ud over dit daglige arbejde.

 

 

På Formandskabets vegne

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen

 

 

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen sammen med Birthe Jensen

 

Formanden for Inatsisartut Mimi Karlsen sammen med Birthe Jensen

 

 

Birthe Jensen